Bitcoin hashrate raakt een nieuwe recordhoogte omdat de prijs boven de $11.000 ligt.

Bitcoin-mijnwerkers hebben een nieuwe mijlpaal bereikt omdat bitcoin hashrate een nieuw hoogtepunt heeft bereikt.

Het record van 144 exahashes per seconde (EH/s) werd bereikt op 14 oktober, volgens de gegevens van CoinMetrics.

Het recente record overtreft het laatste record van 143,1 EH/s, dat op 18 september werd opgetekend. De hashrate van het netwerk blijft stijgen naarmate de nieuwe generatie mijnbouwinstallaties in gebruik wordt genomen.
Bitcoin hashrate stelt nieuwe ATH in.

Bitcoin hashrate is aanzienlijk gestegen sinds de daling tijdens de blokbeloning met de helft in mei. De hashrate was gedaald tot een dieptepunt van 90,2 EH/s tijdens het vierjaarlijkse evenement. Sindsdien is de hashraat echter met meer dan 60 procent gestegen tot een nieuwe recordhoogte.

Lance Armstrong sluit zich aan bij de bitcoin-gemeenschap
Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC blijft ondersteund voor meer winst in de richting van $11.700.
Bitcoin-prijs voegt 6% toe als de instellingen instorten
Brainwallets: zijn ze echt de beste plek voor Bitcoin?

Met de toename van hashrate zal de moeilijkheidsgraad van het netwerk naar verwachting in drie dagen een aanpassing van 1,33 procent ondergaan. De moeilijkheidsgraad was op 4 oktober met 0,09 procent gedaald.

Betere mijnbouwwerktuigen

De stijging van Bitcoin hashrate kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van betere en efficiëntere mijnbouwwerktuigen. De in 2020 vrijgekomen mijnbouwinstallaties zijn aanzienlijk goedkoper en productiever dan hun voorgangers.

Zo is er de Antminer T19 van Bitmain, een toepassingsspecifieke mijnwerker met geïntegreerde schakelingen (ASIC). De mijnwerker heeft een rekenkracht tot 84 terahashes per seconde en is beschikbaar voor 1.750 dollar. Zijn voorganger, S17, had een prijskaartje van $2.800 ondanks het aanbieden van minder rekenkracht.

Rusland om een mijnboerderij te openen in het noordpoolgebied…

Het Russische mijnbouwbedrijf BitCluster is bezig met het opzetten van een mijnboerderij ten noorden van de poolcirkel. De boerderij in het industriegebied van Norilsk zal 11,2 megawatt aan elektriciteit leveren voor de Bitcoin-mijnbouw. De boerderij zou werken door ASIC’s voor klanten te huisvesten en tegelijkertijd het elektriciteitsverbruik in rekening te brengen.

De boerderij zal gebruik maken van een gesloten nikkelsmeltfabriek die eigendom is van het Russische nikkel- en palladiummijnbouw- en -smeltbedrijf Nornickel. De nikkelfabriek werd gesloten als gevolg van milieuoverwegingen.