Bitcoin prisanalys: BTC kastar 300 dollar på två timmar, varför är det här?

Bitcoin-björnar verkar ha kommit ur viloläge idag. Enligt de senaste uppgifterna från Glassnode träffade Bitcoin timadresser en 2-årig höjd idag och timme-aktiva adresser inställda på ett nytt årligt högsta.

Samtidigt som dessa siffror kanske låter lovande, har de sammanfallit med en brant 300 $ krasch i Bitcoin Code pris under en 2,5 timmars period. Hittills har den ledande kryptoens marknadskapital minskat med över fyra miljarder dollar under de senaste timmarna.

På ovanstående 4-timmars BTC / USD-diagram kan vi se att prisåtgärden bara bröt till den baisseartade sidan, ur ett stigande kilmönster

Den plötsliga ökningen av försäljningstrycket körde Bitcoin genom det veckovisa öppna stödet (vit linje) på 9113 $ och hela vägen ner till 500-EMA (markerat rött) stöd under, till cirka 8 944 $.

Före utbrottet lyckades tjurarna nästan att testa 50-EMA (blå linje) för en andra gång, men känslan förändrades snabbt efter det starka $ 9.260 motstånd som hölls för femte gången (som kan ses på 30-minutersdiagrammet Nedan). Vi förutsåg denna baisseartade nedgång i gårdagens Bitcoin-analys.

Just nu kommer de prisnivåer som troligen kommer att skapa motstånd mot någon kortsiktig uppåtgående trend den ovannämnda veckovisa på $ 9113, och någonstans runt $ 9 200 området om bitcoinpriset kastar tillbaka till den tidigare stödnivån för det stigande kilmönstret (gul linje).

När vi tittar på de lägre nivåerna kunde vi se lite stöd på den psykologiska nivån på $ 9.000 och tillbaka på 500-EMA-nivån

Vi kunde dock se att en eventuell andra försäljningsvåg äger rum när björnarna laddats upp från den senaste kraschen. Om detta händer ser $ 8 800-nivån ut som ett möjligt kortsiktigt mål för bitcoin-säljare, vilket sammanfaller med ett tidigare stöd och 0,5 Fibonacci-utbyggnadsnivån.

När vi tittar på 30-minuters BTC / USD-diagrammet kan vi se att BTC-priset bröt ut i det översålda området på RSI. För intraday-handlare är detta vanligtvis en stark köpssignal, och det har redan hjälpt till att återföra priserna över $ 9 000-märket. Det betyder dock inte att bitcoin är ute i skogen ännu.

De rörliga medelvärdena på den 4-timmars MACD har nu vackert divergerat under nolllinjen och försäljningsvolymen stiger på histogrammet. Detta bekräftar att den kortsiktiga trenden nu är positivt baisseartad.