Open rente voor Bitcoin-opties overtreft weer eens $2 Bln, bijna nieuwe all-time-hoogte.

De open rente (OI) in de Bitcoin-opties, die het totale aantal contracten op alle beurzen aangeeft, heeft volgens derivatenleverancier Skew opnieuw de grens van $2 miljard overschreden.

Het ligt nu op schema om de recordhoogte van 30 juli te overtreffen, wat betekent dat er nu meer geld in deze ontluikende marktniche stroomt.

Belangrijke ontwikkelingen in de optiemarkten

Het Nederlandse handelsplatform Deribit blijft een onbetwiste leider als het gaat om Bitcoin-opties met een marktaandeel van maar liefst 80 procent.

Bit.com, de derivatenbeurs gelanceerd door het in Singapore gevestigde Matrixport Technologies, heeft de Bitcoin-opties op 17 augustus uitgerold.

De nieuwkomer neemt nu 2 procent van de totale OI in beslag en komt daarmee dicht in de buurt van het uitrollen van LedgerX (3 procent).

CME en OKEx staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. De eerste is nu goed voor een tiende van de ontluikende optiemarkt.

Zoals gebruikelijk is in de hoek van Bakkt niets anders te zien dan tumbleweeds, want de OI en het volume van de Intercontinental Exchange-owned exchange blijft letterlijk op nul staan.

De impliciete volatiliteit van Bitcoin neemt af.

In tegenstelling tot futures geven opties – zoals de naam al suggereert – marktpartijen de mogelijkheid om te wedden op de toekomstige stappen van Bitcoin zonder dat ze verplicht zijn om de handel daadwerkelijk uit te voeren.

Bitcoin’s een maand lang geïmpliceerde volatiliteit, die het niveau van de verwachte schommelingen weerspiegelt, is de afgelopen vier dagen met 10 procent gedaald (van 72 procent op 16 augustus tot 62 procent op 20 augustus).

Na het bereiken van een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $12.477, raakte de Bitcoin-rally een pauzeknop. De hoogste cryptocurrency verandert momenteel handen bij $11.815 op de Bitstamp uitwisseling na een licht herstel.

Open rente voor Bitcoin-opties overtreft weer eens $2 Bln, bijna nieuwe all-time-hoogte.
Nach oben scrollen