Rustig voor de storm? Analist zegt dat $20K Bitcoin mogelijk is in 3 maanden.

Mohit Sorout zegt dat Bitcoin in drie maanden tijd een nieuw hoogtepunt kan bereiken als het buiten het bestaande bereik komt.

De prijs van Bitcoin (BTC) is al enkele maanden aan het consolideren binnen een krappe bandbreedte. Als de topcryptocurrency met succes uitbreekt, zou volgens Mohit Sorout, stichtend partner van Bitazu Capital, een recordhoogte worden bereikt.

Sinds juli 2020 ligt de Bitcoin tussen de $10.200 en $11.800, een bereik van 15%. De volatiliteit is gedurende een langere periode gematigd geweest, met uitzondering van enkele korte gevallen van een volatiliteitspiek.

Wanneer Bitcoin lange tijd stabiel blijft in een krappe prijsrange, treedt er meestal een grote koersbeweging op.

Of een uitbraak op korte termijn zal plaatsvinden, blijft onzeker. Maar als het gebeurt, zegt Sorout dat het drie maanden zou duren voordat BTC $20.000 zou bereiken.

Waarom drie maanden voor een Bitcoin all-time high na een breakout?

Gebaseerd op eerdere prijscycli, heeft Bitcoin de neiging om snel te bewegen na een bestaande lange afstand. Het patroon paste historisch gezien zowel breakouts als breakdowns toe.

Van 1 mei tot 20 juli varieerde de Bitcoin tussen $8.800 en $9.800, en stabiliseerde rond de $9.100. Na twee maanden van consolidatie duurde het 12 dagen voor BTC om een rally van 32% tot $12.123 op Binance te registreren.

Gezien de neiging van Bitcoin om grote volatiliteitspieken te zien na langdurige consolidatieperiodes, zei Sorout:

„Rustig voor de storm. Als $BTC vandaag zou uitbreken, zou het waarschijnlijk zijn vorige ATH van $20.000 binnen 3 maanden bereiken“.

Op de vraag naar de redenering achter de drie maanden, zei Sorout dat het gebaseerd is op een waarneming van de volatiliteit.

Volgens Sorout zou een prijsstijging naar $20.000 zelfs eerder dan drie maanden kunnen plaatsvinden. Hij merkte op:

„Een observatie gebaseerd op hoe gewelddadig de rally’s zijn na ingetogen periodes van volatiliteit. Kan zelfs eerder zijn.“

Een belangrijke variabele om aan te geven is de daling van de futures open rente in vergelijking met de vorige stierenmarkten.

Vooral na de beschuldigingen van de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission of CFTC tegen BitMEX is de totale open rente voor futures gedaald. Dit zou kunnen leiden tot een stabielere en geleidelijke opleving voor Bitcoin, in tegenstelling tot eerdere bull cycles.

Factoren die het momentum van BTC zouden kunnen versterken in het vierde kwartaal en gedurende 2021

Een sterk verhaal rond een Bitcoin-stierencyclus in 2021 blijft de recente opleving van de institutionele vraag.

Op 17 Okt. zei Grayscale CEO Barry Silbert dat de vaste record-hoge activa onder beheer bij 6,4 miljard dollar zijn geraakt. Silbert benadrukte dat de firma ,,GROTE instroom deze week“ zag.

Instellingen die Bitcoin hebben overgenomen, zoals Square en MicroStrategy, zeiden dat ze Bitcoin zien als een potentiële schatkist. Als dat zo is, zou dat kunnen betekenen dat veel institutionele beleggers BTC opbouwen zonder de intentie om in de nabije toekomst te verkopen.

De prijs van Bitcoin is gedurende de hele maand oktober relatief gestagneerd, ondanks het positieve nieuws over de institutionele instroom. Maar stock-to-flow (S2F) schepper PlanB zei dat er waarschijnlijk asymmetrische rendementen zullen ontstaan in de loop van de tijd. Hij verklaarde:

„Waarom gaat de #bitcoin prijs niet omhoog met al deze institutionele aankopen? Wie verkoopt? BTC-prijs is precies waar het zou moeten zijn, met een vaste prijs boven de $10K, wachtend op dat ene moment … asymmetrische rendementen … geduld!“

Rustig voor de storm? Analist zegt dat $20K Bitcoin mogelijk is in 3 maanden.
Nach oben scrollen